Routevignet

Beste mountainbike-vrienden,


Weten jullie hoeveel mountainbikeroutes er in Almere zijn? Inderdaad vier stuks en het parkoers op het Skills Park om je behendigheid te oefenen. In totaal hebben we op dit moment bijna 33 km trails met een kleine 300 hoogtemeters. Samen met de verbindingsroutes beslaat het MTB-netwerk Almere ruim 55 km.

Het netwerk in Almere bestaat uit de parkoersen Kotterbos, Kemphaan, Braambergen, Beginbos en het Skills Park. Het beheer en onderhoud van de parkoersen is de verantwoordelijkheid van de Stichting MTB & More. Om het onderhoud en de uitbreiding goed te kunnen uitvoeren en om de benodigde materialen aan te kunnen schaffen heeft de Stichting een vignet ingevoerd, zoals ook elders in Nederland gebruikelijk is. Voor het gebruik van de routes in Almere is een vignet benodigd. De toegang tot de parkoersen Braambergen en Skills Park is alleen mogelijk door het invoeren van een code bij de toegangshekken. Deze code staat op het vignet en het gebruik hiervan is strikt persoonlijk.

Door de gestegen kosten voor beheer, onderhoud en materialen gaan de vignetten voor 2021 voor € 6,50 over de toonbank. Met de opbrengst van de vignetten kunnen de vrijwilligers van de stichting MTB & More het komende jaar weer zorgdragen voor onderhoud en uitbreiding van alle mountainbike-parkoersen in Almere.


Kortom, zonder jullie bijdrage zouden we de routes niet op het niveau kunnen houden zoals ze nu zijn. Daarom zijn we dankbaar dat jullie de stichting steunen via de aanschaf van een vignet, zodat we voor alle mountainbikers in Almere en de vele bezoekers van buiten de stad en provincie een hoogwaardig routenetwerk in stand kunnen houden.

 

Veel rijplezier!


NB: een vignet wordt niet door ons digitaal aangeleverd.

Vignetten zijn verkrijgbaar bij:

  • MTB-trailcenter: Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2, 1358 AJ Almere
  • VVV Almere; De Diagonaal 199, 1315 XM Almere, in de Citymal Almere
  • Fietsenwinkel van der Linde; Brouwerstraat 8 B, 1315 BP Almere
  • Fietscentrum Kiestra; Boomgaardweg 1, 1326 CS Almere
  • Bike Totaal Schulting Tweewielers; Markerkant 10-01, 1316 AA Almere
  • Jan Wisse Tweewielers; Kruisstraat 39, 1357 NB Almere - Haven
  • Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere
  • Wisse Sport en Lifestyle, Europalaan 931, 1363 BM Almere-Poort
  • INDOOR MOUNTAINBIKE, E. Heimansweg 8. 1331 AP Almere