Giant/LIV Track Braambergen


De mountainbikeroute Braambergen is aangelegd op de voormalige vuilstort Braambergen. Deze stortlocatie is al meer dan 10 jaar in ruste en heeft nu een recreatieve bestemming gekregen. 

De mountainbikeroute over de voormalige stortplaats Braambergen loopt over drie heuvels. Daarom zijn er op een relatief klein oppervlak verhoudingsgewijs veel hoogtemeters te maken. De route kan als een echt klimparkoers worden gekarakteriseerd. De trails bestaan voor 99% uit singletrack die voorzien zijn van een asfaltgranulaat-verharding. De drie heuvels op het voormalige stortterrein hebben allemaal hun eigen karakter.

Aan de Groenlingweg ligt de ingang tot de track Braambergen. Je kunt het toegangshek openen met de code die op het vignet staat.  

Direct na de ingang begint de uitdaging op de eerste heuvel, meer dan 100 hoogtemeters moeten worden overwonnen op deels zeer steile beklimming. Halverwege deze heuvel steek je, via een pittige afdaling en een kort stukje verbindingstrack over naar de tweede heuvel. Deze is kort, steil en op enkele plekken technisch zeer uitdagend. Op de derde heuvel ligt een bijna 2 km lange trail waar je geen seconde over een vlak stuk rijdt en voortdurend klimt of daalt. Onderweg kom je langs de wijngaard, uniek in de wijde omgeving. Na de afdaling van deze heuvel kom je weer op de tweede helft van de heuvel waarop je gestart bent en ook daar wachten nog een aantal pittige klimmen en afdalingen.    
In het voorjaar en zomer wordt je op de eerste heuvel  ontvangen door een kudde schapen die overigens geen enkele belemmering vormen voor het mountainbiken. 

Op het terrein zijn meerdere houten bruggen geplaatst die over de aanwezige hekwerken lopen. De route is modulair opgebouwd, dat wil zeggen er is een hoofdroute uitgepijld, maar er zijn ook diverse afkortingsmogelijkheden en retour-trails om je rit volledig op je conditieniveau en technische vaardigheden af te stemmen. 

De route Braambergen is met een korte verbindingsroute verbonden met de mountainbikeroute Almere-Kemphaan.


Niveau: gevorderd