Beginbos


Niveau: classificatie blauw, gemiddeld

De mountainbikeroute Beginbos in Almere Haven is aangelegd in een van de eerste en dus tevens oudste bossen van Almere. De route was in het verleden  gekoppeld aan de route Kromslootpark. Aangezien het Kromslootpark een volkomen nieuwe natuurwaarde heeft gekregen, is de route Kromslootpark helaas vervallen. Wel is de heuvel die, in de jaren tachtig,  is ontstaan door vuilstort, onderdeel van de route Beginbos gebleven. De route is eind 2020, begin 2021 geheel voorzien van halfverharding. Het parkoers is daarna naast de parkoersen Kemphaan en Braambergen het derde parkoers in Almere dat zowel zomer als winter goed berijdbaar is.  

De technisch uitdagende route is ongeveer 3,2 km en doordat het parkoers slingerend over de heuvel loopt zijn er ongeveer 30 hoogtemeters. Verder zijn er in het parkoers diverse kombochten, jumps en andere obstakels aangebracht.

Vanaf de route Beginbos is een verbindingsroute naar en vanaf de routes Kemphaan/Braambergen uitgepijld.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.