Onderhoud


In feite zijn dit de hoofdactiviteiten van de Stichting MTB & More, naast het incidenteel aanleggen en uitbreiding van bestaande routes is de aandacht geheel gericht op het onderhoud van de bestaande routes. De MTB routes van Almere vragen veel onderhoud.

Onder onderhoud aan de tracks wordt verstaan het aanleggen van obstakels, het verbeteren van de grondlaag en de routes vrijhouden van onkruid. Het zijn terugkerende werkzaamheden waar vrijwilligers zich gedurende het jaar mee bezighouden.
Naast het feit dat de werkzaamheden door vrijwilligers worden uitgevoerd zoeken we ook samenwerking met deskundige partijen. Doel daarbij is een structurele samenwerking met de grondeigenaren. Verwijderen van omgevallen bomen, het verbeteren van de onderlaag van grote stukken van het parkoers, het maaien van grote gebieden en het bestrijden van berenklauw en brandnetels zijn activiteiten die niet zonder die samenwerking kunnen worden uitgevoerd.

Vrijwilligers

Zoals hiervoor al aangegeven wordt veel werk uitgevoerd door vrijwilligers. Mensen die mountainbiken en willen meewerken om het parkoers in optimale conditie te behouden, maar ook mensen die graag in de natuur werken. 

De werkzaamheden worden gepland en gecoördineerd door de onderhoudsgroep binnen de stichting, de zogenaamde trailcrew. Op social media worden de klusdagen en activiteiten bekend gemaakt en vrijwilligers opgeroepen zich aan te melden. Elk uur dat iemand kan helpen is meegenomen en zal resulteren in super-parkoersen in en rond Almere. Wil je structureel meewerken meld je dan aan via trailcrew@mtbmore.nl

prev next