Mountainbiken in en rond Almere

In 2016 is het plan opgevat om de op dat moment bestaande routes en twee nieuw aan te leggen routes samen aan te bieden als een routenetwerk in en rond Almere. Door middel van verbindingsroutes is op die manier, na oplevering van de routes Kemphaan en Braambergen in 2019, een routenetwerk ontstaan met een totale lengte van 55 km. 

Het totaal aan mountainbikeroutes hiervan is 35 km en ruim 400 hoogtemeters. De nadruk van de hoogtemeters ligt in de route Braambergen, een voormalige stortplaats bestaande uit een drietal heuvels.

De routes Begingbos, Giant/Liv Kemphaan en Giant/Liv Braambergen zijn geheel voorzien van een halfverharding. Hierdoor zijn de routes zomer en winter volledig berijdbaar.”


Trailcenter

Ten behoeve van de mountainbikers is er een trail centre gerealiseerd met alle, voor mountainbikers, gewenste faciliteiten. Het trailcentre kan gezien worden als start en finish van de routes en is geaccommodeerd in het Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2, 1358 AJ Almere.
Een tweede start- of finishpunt met horecafaciliteiten is het Buitencentrum Almeerderhout op het Stadslandgoed de Kemphaan.
Anderzijds is het natuurlijk mogelijk om overal de route op te pakken en ook kunnen er naar keuze deelroutes gereden worden.


“Dit project wordt gerealiseerd met steun uit het ELFPO: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”