MTB Skills park

Het park is een gespecialiseerd oefenterrein voor zowel beginnende als (ver)gevorderde mountainbikers om de technische vaardigheden op de mountainbike te vergroten. Het park is ruim 7ha groot en naast bijna 1000 meter aan zogenaamde singletracks, zijn er ook allerlei oefenobjecten gemaakt zoals kombochten, rock garden, pumptrack, drop-offs, technische beklimmingen, afdalingen met haarspeldbochten en diverse houten objecten zoals een wip en een evenwichtsbalk.


Toegang

Toegang tot het park krijgt u door het invoeren van de code die staat op het routevignet dat van toepassing is voor alle parkoersen in en rond Almere. Informatie over het routevignet vindt u op de pagina Routevignet.Openingstijden

Het park is elke dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang en met de code kan iedereen zelf bepalen wanneer en hoe lang hij of zij gebruik wil maken van het park. Er zijn drie uitzonderingen:

  • als het park verhuurd is aan groepen
  • als er onderhoud gepleegd wordt aan het park
  • als de weersomstandigheden zodanig zijn dat er bij gebruik mogelijk veel schade ontstaat aan het park

In al deze gevallen zal vooraf via de website en/of Social Media-kanalen zoals de Facebook-pagina van MTB & More melding worden gemaakt van de sluiting van het park. Tevens zal dan op het hek een bord worden geplaatst met de melding dat het park die dag tijdelijk is gesloten.