MTB Skills park

Het park is een gespecialiseerd oefenterrein voor zowel beginnende als (ver)gevorderde mountainbikers om de technische vaardigheden op de mountainbike te vergroten. Het park is ruim 7ha groot en naast bijna 1000 meter aan zogenaamde singletracks, zijn er ook allerlei oefenobjecten gemaakt zoals kombochten, rock garden, pumptrack, drop-offs, technische beklimmingen, afdalingen met haarspeldbochten en diverse houten objecten zoals een wip en een evenwichtsbalk.


Toegang

Toegang tot het park krijgt u door het invoeren van de code die staat op het routevignet dat van toepassing is voor alle parkoersen in en rond Almere. Informatie over het routevignet vindt u op de pagina Routevignet.

Openingstijden

Het park is elke dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang en met de code kan iedereen zelf bepalen wanneer en hoe lang hij of zij gebruik wil maken van het park. Er zijn drie uitzonderingen:

  • als het park verhuurd is aan groepen
  • als er onderhoud gepleegd wordt aan het park
  • als de weersomstandigheden zodanig zijn dat er bij gebruik mogelijk veel schade ontstaat aan het park

In al deze gevallen zal vooraf via de website en/of Social Media-kanalen zoals de Facebook-pagina van MTB & More melding worden gemaakt van de sluiting van het park. Tevens zal dan op het hek een bord worden geplaatst met de melding dat het park die dag tijdelijk is gesloten. 

Toegang voor groepen

Op afspraak kan het park exclusief worden gereserveerd voor clinics en andere groepsactiviteiten. Toegang voor groepen is alleen mogelijk na afspraak met een beheerder van MTB & More. De beheerder geeft uitleg en aanwijzingen over het mountainbiken in de breedste zin van het woord. Alle aanwijzingen van de beheerder dienen onverkort te worden opgevolgd. Bij het geven van clinics is de aanwezigheid van een ervaren mountainbiketrainer verplicht. De trainer dient minimaal te beschikken over het certificaat MTB-2.

Voor het gebruik van het park wordt een vergoeding gevraagd die wordt gebruikt voor de inzet van de beheerder en voor het onderhoud van het park. Indien u het park wilt reserveren voor een clinic of ander groepsevenement, kunt u een mail sturen aan info@mtbmore.nl

Vergoeding voor gebruik van het park door groepen (tarieven zijn excl. BTW)

  • Verenigingen en scholen: €40,00 per uur, € 100,00 per dagdeel; € 150,00 per dag
  • Commerciële partijen: € 50,00 per uur, € 125,00 per dagdeel, € 200,00 per dag.
  • Huur trainer: € 75,00 per dagdeel, € 125,00 per dag

Gebruik mountainbikes: Voor groepen bestaat de mogelijkheid mountainbikes te lenen. De prijs wordt op aanvraag overeengekomen.

Gebruik helmen:  Mountainbiken is alleen toegestaan met een helm op. Helmen zijn tegen vergoeding van € 1,00 per helm verkrijgbaar bij de beheerder van het park.

Gebruik clubhuis: Op het park is een beperkte mogelijkheid voor verzorging aanwezig. Indien gewenst kan in onderling overleg gebruik worden gemaakt van het clubhuis FRTCA/ASV bij de schaatsbaan op het Sportpark Fanny Blankers Koen. Het clubhuis ligt op ongeveer op 300 m van het Skills park. In overleg kan daar ook gebruik worden gemaakt van douchegelegenheid en is er gelegenheid voor afspuiten van fietsen. Hiervoor wordt een apart tarief vastgesteld in relatie met de wensen. Bij het clubhuis is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.  

Arrangementen: Op aanvraag kunnen volledige mountainbike-arrangementen, inclusief verzorging, worden samengesteld. Stuur hiervoor een mail aan info@mtbmore.nl